Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 2 jun 2018

Culy Homemade: chocolade cheesecake met pindakaas

Zeg ‘cheesecake’ en wij zeggen ‘met pindakaas en chocolade!’ Want chocolade cheesecake met pindakaas is heel makkelijk om te maken en hoeft zelfs de oven niet in. Wij zeggen: doen!

Let goed op welke soort pindakaas je hiervoor gebruikt: een romige, zachte soort werkt het best. De bovenste laag zal wél altijd wat zachter blijven dan je misschien gewend bent van een cheesecake, maar dat is alleen maar lekker!

Culy Homemade: chocolade cheesecake met pindakaas

Zo maak je chocolade cheesecake met pindakaas

Stop de koekjes in een dichte diepvrieszak en rol ze fijn met een deegroller of een wijnfles. Doe de kruimels in een kom en meng met de gesmolten boter.

Leg dit mengsel op de bodem van een ronde springvorm van 22 centimeter. Druk aan totdat je een gelijkmatige laag hebt. Leg de taartbodem in de koelkast om op te stijven.

Roer de roomkaas los in een grote kom tot het mooi glad is. Voeg hier 185 gram van de bloemsuiker aan toe, evenals het vanille-extract. Meng tot je geen klontertjes meer ziet.

Voeg dan ook de gesmolten chocolade toe en meng goed tot je een egaal chocoladebruin mengsel hebt.

Verspreid dit over de bodem van koekkruimels. Dat gaat het beste met een spatel, dan kun je het mooi gladstrijken. Zet weer weg in de koelkast.

Meng in een andere kom de pindakaas met de overige 125 gram bloemsuiker en spreid ook dit uit over de cheesecake in de springvorm. Met een mes of een spatel kan je de laag mooi glad afwerken.

Zet de chocolade cheesecake minimaal 4 uur in de koelkast (maar nog liever een nachtje!) om op te stijven. Bestrooi vlak voor het serveren eventueel nog wat geraspte chocolade of chocoladevlokken over je cheesecake met pindakaas.

Culy Homemade: chocolade cheesecake met pindakaas
Reageer op artikel:
Culy Homemade: chocolade cheesecake met pindakaas
Sluiten