Culy Homemade: chilisoep met gehakt, kidneybonen en maïs

Deze chilisoep met gehakt, kidneybonen en maïs is chili con carne in de vorm van een soep. Zalig op een gure herfstdag. Of koude winterdag. Of eigenlijk eender welke dag (wij eten ‘m ook met 25+ graden).

Het recept voor chilisoep met gehakt, kidneybonen en maïs

Verhit de olie in een grote soeppot met dikke bodem op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui twee minuten.

Doe het gehakt met de knoflook en alle kruiden, behalve het laurierblad, in de pot en bak het gehakt rul. Als er veel vet vrijkomt, giet het dan even af in een vergiet.

Schenk de bouillon, de tomatenblokjes en de passata erbij samen met het laurierblad en de mais. Kruid met peper en zout.

Breng aan de kook en laat 20 minuten met deksel op de pot op een laag vuur pruttelen.

Prak 1 eetlepel van de bonen apart in een kommetje en voeg samen met de rest van de bonen toe aan de soep. Laat nog 10 minuten zachtjes koken.

Bestrooi met de verse koriander (als je van koriander houdt, tenminste).

Culy Homemade: chilisoep met gehakt, kidneybonen en mais

Nog meer verwarmende soepen

Meer leuke content? Like ons op Facebook