Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 22 feb 2018

Chili con carne met chocolade

Dol op chili con carne én chocolade? Combineer ze dan eens! De chocolade geeft extra pit aan je chili en maakt het verslavend lekker! 

Recept voor chili con carne met chocolade

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote stoofpot op middelhoog vuur. Snijd het vlees in grove stukken en bak kort aan alle kanten bruin. Haal het dichtgeschroeide vlees uit de pan en voeg de uien, knoflook en een snuif zout toe.

Draai het vuur wat lager en laat alles zacht en glazig worden. Voeg het korianderzaad, de komijn, de kaneel, de oregano en het chili- en paprikapoeder toe en schep de uien en knoflook goed om. Bak de kruiden en specerijen een minuut en voeg dan de paprikablokjes toe. Schep goed om en doe het vlees terug in de pan.

Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe en laat het geheel minstens 2,5 uur op laag vuur stoven totdat het vlees mals is. Meng als laatste de bonen, het citroensap, de chocolade en de helft van de koriander door het vlees. Schep om en laat 2 minuten doorwarmen.

Schep de chili op borden, bestrooi met koriander en serveer met rijst, brood of tortilla’s. Een schep zure room of guacamole maakt het feest compleet, maar is niet noodzakelijk.

Chili con carne met chocoladeChili con carne met chocolade
Bron: Sesu Chops

Dit recept is afkomstig van de blog Sesu Chops.

 

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Chili con carne met chocolade
Sluiten