Culy Homemade: Engelse chicken pie

Chicken pie is een typisch Engels gerecht. Het is ook niet vreemd dat deze kippenpastei daar vandaan komt, want het is een perfect gerecht voor een (koude) regenachtige dag. Vol van smaak, romig, met veel groentjes en malse kip. Comfortfood zoals het hoort.

Het recept voor Engelse chicken pie

Verwarm de oven op 200 graden.

Kook de broccoli 2 minuten, giet af en spoel direct met koud water zodat het niet doorkookt. Laat goed uitlekken en zet apart.

Smelt de boter in een grote pot op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en de knoflook. Bak daarna de spekjes en kip met wat peper mee tot de kip bruin wordt, maar nog niet gaar is. Schenk de sherry of witte wijn erbij en breng aan de kook. Kook ongeveer een minuut goed door, zodat de alcohol verdampt.

Doe alle groenten in de pot en verwarm ze gedurende 3 minuten. Besprenkel met de bloem en roer even door zodat alles ermee bedekt is. Schenk er dan de melk door en breng zachtjes aan de kook. Voeg als laatste de kaas en peper en zout toe. Laat op zacht vuur nog heel even pruttelen tot de saus is ingedikt.

Vet de bodem van een ronde ovenschaal met een stukje keukenpapier in met een beetje olijfolie en stort het mengsel in de schaal. Leg er het vel bladerdeeg overheen en smeer in met geklutst ei. Prik een paar gaatjes in het deeg zodat het vocht kan ontsnappen en zet 15 minuten in de oven tot het bladerdeeg goudbruin kleurt.

Culy Homemade: Engelse chicken pie

Meer leuke content? Like ons op Facebook