Chana masala: een kruidige en stevige curry met een beetje pit

Groot fan van de Indische keuken? Maak dan eens een stevige curry.  Zoals deze heerlijke chana masala: een kruidige curry met een beetje pit. 

Dit recept komt uit het kookboek Curry’s – de heerlijkste comfort food recepten – van Machteld Smid.

De final touch voor deze vegetarische curry is zelfgemaakt naanbrood.

Zo maak je chana masala

Spoel de kikkererwten af in een vergiet. Doe ze daarna in een kookpot met 400 milliliter water en een snuifje zout. Breng het aan de kook, haal de pot van het vuur en zet het even opzij. Laat het water bij de kikkererwten in de pot.

Doe uien, knoflook, gember en chilipepers in een blender en pureer ze grof. Doe de olie in een hoge (braad)pan en bak het uienmengsel op zacht vuur aan. Blijf ondertussen roeren.

Voeg na ongeveer 5 minuten (als het uienmengsel glazig is) koriander, komijn, chili, kurkuma en garam masala toe. Bak het even mee en doe er wat kookwater van de kikkererwten bij, om te voorkomen dat het mengsel aanbakt.

Voeg de tomatenblokjes toe en nog een beetje water. Druk de tomatenblokjes zo veel mogelijk plat met de bolle kant van een pollepel. Voeg dan de kikkererwten toe aan het kookwater, breng het aan de kook en laat het ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg tot slot het citroensap toe en breng op smaak met zout en peper. Garneer met de korianderblaadjes.

Tip: serveer het met (zelfgemaakt) naanbrood.

Curry’s – de heerlijkste comfort food recepten – van Machteld Smid ligt nu in de (online) boekhandel voor € 9,99 euro. 

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!



Meer leuke content? Like ons op Facebook