Carpaccio van witte asperges met een kruidenvinaigrette

Wil je eens iets anders dan een rundercarpaccio? Maak er dan een van witte asperges: een heerlijk fris voorgerecht voor vier personen. 

Tip: Wil je dit gerecht veggie maken? Vervang dan de Hollandse garnalen door partjes gekookte kwarteleitjes of blokjes kaas.

Zo maak je carpaccio van witte asperges met een kruidenvinaigrette

Snijd met een asperge- of dunschiller vanaf het uiteinde naar de kop dunne linten van de rauwe asperges.

Doe het citroensap, de mosterd, bloemsuiker, olijfolie en de kruiden in de afsluitbare bokaal (van confituur, bijvoorbeeld). Sluit en schud tot een gladde dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Meng de kruidenvinaigrette (houd een beetje opzij) door de aspergelinten en marineer 1 uur in de koelkast.

Verdeel de aspergelinten voer vier borden. Strooi er de garnalen over. Sprenkel de resterende vinaigrette over de carpaccio van asperges.

Lees ook:

Alles wat je altijd al had willen weten over asperges … en meer

Meer leuke content? Like ons op Facebook