Liselotte
Liselotte Recepten 12 jul 2018

Karamel-notentaart met ijs

Een heerlijke taart die snel klaar is: karamel-notentaart met ijs. Zalig!

Verwarm je oven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm met bakpapier. Doe de bloem, de boter, een snuifje zout, de kaneel en de bloemsuiker in een kom. Kneed tot een zacht deeg en bekleed hiermee de springvorm. Laat een half uur tot een uur rusten in de koelkast.

Rooster de noten gedurende 8 minuten op een bakplaat in de voorverwarmde oven. Verwarm de suiker, de stroop en de room in een steelpan. Breng zachtjes aan de kook en laat het 6 minuten inkoken.

Verdeel de geroosterde noten over de deegbodem en giet de karamel erover. Maak af met een snuif zeezout. Bak de taart 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Snijd de taart in punten, verdeel over de borden en schep er een flinke bol ijs op.

Karamel-notentaart met ijs
Reageer op artikel:
Karamel-notentaart met ijs
Sluiten