Culy Homemade: bulgur met boerenkool en gehaktballetjes

Bulgur met boerenkool en gehaktballetjes is stevige kost, zonder dat het zwaar op de maag ligt. Want in dit winterse gerecht vervangen we de aardappelen eens voor bulgur. Lekker fris en ook nog eens gezond.

Bulgur met boerenkool en gehaktballetjes

Was de boerenkool en trek het blad van de stelen. Snij het blad grof.

Meng het gehakt met het paneermeel, ei, scheut melk, zout en peper. Snipper de ui en meng door het gehakt.

Draai balletjes van het gehakt en bak ze in olie met wat boter gaar en bruin. Wil je iets specialere gehaktballetjes? Probeer dan eens deze kefta.

Zet alvast water op om de bulgur in te laten wellen.

Snipper de knoflook en fruit het glazig in een hapjespan. Voeg de komijn toe en fruit even mee.

Voeg de boerenkool met wat water toe en laat onder regelmatig omscheppen in circa 20 minuten gaar stoven. Voeg de rozijnen toe en stoof mee. Breng op smaak met zout en peper.

Laat intussen de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking wellen in het hete water. Roer het los en schep het door de boerenkool. Voeg indien nodig meer zout en peper toe en serveer met de gehaktballetjes.

bulgur met boerenkool

Nog meer lekkers met gehakt

 

Meer leuke content? Like ons op Facebook