Inspiratie 12 mrt 2019 Paulien

7 tips om je brownies nog lekkerder te laten smaken

Voor chocoladeliefhebbers is er geen groter genot dan een dessert boordevol chocolade. En laten brownies nu een van de makkelijkste chocolade hapjes ooit zijn. Dankzij deze zeven tips bak jij ze tot perfectie.

1. Investeer in je ingrediënten

Een lekkere brownie staat of valt met kwalitatieve ingrediënten. Kies dus de lekkerste chocolade of het beste chocoladepoeder. Gebruik ook echt boter en geen margarine. Brownies zijn nu eenmaal niet gezond, dus ga voluit.

brownies

2. Geef je eieren een bad

Als je aan het bakken gaat, is het belangrijk dat je eieren op kamertemperatuur zijn. Dan zijn ze makkelijker te combineren met andere ingrediënten, waardoor je brownies dan weer egaler zullen bakken. Maar soms denk je er niet aan je eieren al twee uur voor je bakproces uit de koelkast te halen. Doe ze dan in een lekker warm eierbadje en ze zijn op 10 minuten klaar voor gebruik.

3. Let it snow

Wanneer je de bloem toevoegt aan je chocolademengsel, dump je deze best niet in een keer in de kom. Laat je bloem neer sneeuwen over de rest en meng alles onder elkaar met een spatel.

brownies

4. Ook de ovenschotel is belangrijk

Voor brownies gebruik je best geen glazen ovenschotel. Deze wordt vaak ongelijk warm waardoor je gebak boven harder zal bakken, dan onderaan. Bekleed de vorm ook met bakpapier of aluminiumfolie in plaats van gewoon in te vetten. Dit bakt beter en zo heb je handvaten om je brownie makkelijk te verwijderen uit de bakvorm.

5. Let op de klok

Brownies zijn gevoelige gebakjes. Een beetje te lang in de oven en ze zijn niet meer smeuïg. Haal je ze er te vroeg uit, dan zijn ze niet doorbakken. Volg dus goed de instructies en haal ze er liever wat te vroeg uit dan te laat. De overgebleven warmte van de ovenschaal zal ervoor zorgen dat ze nog net iets langer bakken.

brownies

6. Geduld is een schone zaak

Als je gebak uit de oven komt, haal je het best meteen uit de ovenschotel, hier komt het bakpapier van pas. Maar dan moet je even wachten. Moeilijk, dat weten we, maar als je even wacht meet aansnijden heb je veel mooiere blokjes brownie.

7. Als het dan toch eens misgaat

Moest er toch eens iets misgaan en je brownie wordt te hard of te droog, dan zijn er altijd nog opties. Je kan het geheel volsmeren met een chocoladeganache of wat nutella. Valt ie echt niet meer te redden? Kruimel dan wat over een ijsje of gebruik het als een basis voor een cheesecake.

brownies

Helemaal in de chocolademood nu?

Hemelse brownies met gezouten karamel

Bron: SheKnows

Reageer op artikel:
7 tips om je brownies nog lekkerder te laten smaken
Sluiten