Elyne
Elyne Recepten 29 aug 2019

Culy Homemade: brownie muffins met chocolate chunks & pindakaas swirl

Zin om brownies te bakken, maar maak je graag individuele porties? Of wil je brownies makkelijker uitdelen op school, op je werk of aan vrienden? Bak dan deze megalekkere brownie muffins; gebakken in een muffinvorm. We maakten twee varianten: met pure chocolate chunks en met een pindakaas swirl.

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de (liefst siliconen!) muffinvorm in met bakspray of boter en gebruik eventueel nog muffinpapiertjes. Dit beslag is geen klassiek muffinbeslag, maar echt een sticky browniebeslag, dus het zal heel erg plakken. Goed invetten is dus super belangrijk, anders krijg je je muffins er niet uit!

Het beslag

Smelt de chocolade en de boter in een sauspan op het allerlaagste vuur, of au bain marie boven een pan met zacht kokend water. Laat het gesmolten mengsel daarna iets afkoelen.

Klop in een mengkom de eieren en de suiker samen tot een gladde massa. Voeg het vanille-extract en het zout toe en meng goed door.

Voeg het gesmolten boter-chocolademengsel toe; eerst een klein beetje, en dan steeds meer, terwijl je blijft mengen met je klopper.

Voeg nu de bloem toe en klop nog even goed door tot een glad mengsel. Schep met een (ijs)lepel (of giet, als je beslag mooi loopt) in je muffinvormpjes.

Toppings

Nu kun je je gewenste toppings toevoegen (hoeft niet, mag wel). Wij deden in de helft van de vormpjes bakvaste pure chocolate chunks. In de andere helft deden we een theelepeltje pindakaas en mengden deze even heel kort in een cirkelende beweging door het beslag in het vormpje. Zo creëer je een mooie pindakaas swirl.

Bakken

Bak ongeveer 18 minuten. Test na 16 minuten even met een satéprikker in het midden van een muffin: deze moet er niet volledig nat, maar ook niet gortdroog uitkomen. Laat daarna een kwartiertje afkoelen in de vorm.

Culy Homemade: brownie muffins met chocolate chunks & pindakaas swirl

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: brownie muffins met chocolate chunks & pindakaas swirl
Sluiten