Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 26 mrt 2018

Broodtaart voor bij de brunch met ei, ham en kaas

Deze broodtaart is een ideaal gerecht voor bij een brunch. Maar ook voor een uitgebreid ontbijt op een luie zondag is het heerlijk. Tevens een lekker gerecht voor de paasbrunch!

Je kan prima een baguette van de vorige dag gebruiken voor deze broodtaart, want door het ei en de melk wordt het brood vanzelf weer zacht. Het is eigenlijk een broodje ei met ham en kaas, maar dan net iets specialer.

Zo maak je de broodtaart voor bij de brunch

Klop de eieren in een grote kom en roer er rest van de ingrediënten door. Laat 30 minuten staan zodat het brood de eieren en de melk goed kan opnemen.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm of ovenschaal in met een beetje neutrale olie en stort het mengsel erin. Als je een springvorm gebruikt, leg dan voor de zekerheid een bakplaat met bakpapier onder het ovenrooster waar je de vorm op zet. Het kan namelijk zijn dat het ei iets doorlekt.

Dek af met een vel aluminiumfolie en zet 25 minuten in de oven. Verwijder de folie en bak nog een minuut of 10 door tot het ei gestold is. Laat het smaken!

broodtaart voor bij de brunch

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Broodtaart voor bij de brunch met ei, ham en kaas
Sluiten