Liselotte
Liselotte Recepten 19 apr 2018

BLT pastasalade met knoflookcroutons

Een lekker makkelijk recept voor eender welke dag: een BLT pastasalade met knoflookcroutons. Voor degenen die twijfelen: BLT staat voor bacon, lettuce, tomato. Verwacht je dus aan een heerlijke pastasalade met spek, sla en tomaat.

Zo maak je BLT pastasalade

Verwarm je oven voor op 190 graden.

Pers de knoflook en meng met de olie. Voeg peper en zout toe naar smaak.

Verwijder de korst van het brood en snijd de rest van het brood in blokjes. Verdeel de stukjes over een ovenschaal en giet er de knoflookolie over. Meng goed door elkaar. Bak de broodstukjes in twaalf minuten krokant.

Hak de bieslook fijn. Meng de mayonaise, de yoghurt en de bieslook in een kom en knijp de citroen erboven uit. Proef en breng verder op smaak met peper en zout.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen.

Doe de pasta in een kom en voeg de helft van de bieslookdressing toe. Snijd de tomaten in zessen. Doe de tomatenschijfjes en de sla bij de pasta en schep voorzichtig om.

Verhit een scheutje olie in een pan en bak het spek op laag vuur in tien minuten krokant. Voeg daarna toe aan de pasta.

Verdeel de BLT pastasalade over de borden en strooi er de heerlijke knoflookcroutons over ter afwerking.

BLT pastasaladeBLT pastasalade

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
BLT pastasalade met knoflookcroutons
Sluiten