Nancy
Nancy Diner 11 mrt 2019

Hot and spicy: Bloemkoolcurry met kikkererwten

Curry’s vind je op veel plekken ter wereld. Je hebt natuurlijk de Indiase curry’s, maar ook in Thailand, Singapore en Indonesië worden verrukkelijke curry’s gemaakt. Deze bloemkoolcurry met kikkererwten ook nog eens heel makkelijk te maken.

Zo maak je bloemkoolcurry met kikkererwten

Verhit de olie in een grote kookpot. Doe het komijnzaad, de rode pepers (als je durft) en een ui in de pot en bak de ui goudbruin. Meng in een vijzel gember, knoflook, chilipoeder, zout en kurkuma tot een smeuïg mengsel en doe dat bij de uien. Bak alles 2 minuten.

Zet intussen de rijst op en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Voeg de stukjes aardappel, bloemkool en kikkererwten bij het specerijenmengsel en roer alles goed door. Zet het vuur laag en voeg korianderblaadjes en water toe. Laat het geheel nog 10-15 minuten pruttelen tot de groenten gaar zijn.

Doe de curry in schaaltjes en verkruimel de papadum eroverheen. Serveer met de rijst.

In plaats van rijst kun je ook naan of chapati’s nemen, dat is ook vooral lekker met yoghurt-muntraita.

Meer kikkererwten?

Culy Homemade: gevulde zoete aardappel met kikkererwten

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!



Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Hot and spicy: Bloemkoolcurry met kikkererwten
Sluiten