Hotspots 21 mei 2019 Lai-Wah

Hotspot: Black Smoke, daar waar Amerika en Antwerpen elkaar ontmoeten

black smoke

Een BBQ-restaurant, een coole bar én een rooftop bar met een zalig uitzicht: bij ‘Black Smoke’ in Antwerpen beleef je ze alle drie tegelijk.

Rooftop, cocktailbar en restaurant

Het restaurant bevindt zich op de derde verdieping, maar Black Smoke heeft nog meer te bieden dan dat. In de Black Smoke-bar op het eerste verdiep zorgen de barmannen voor de beste cocktails én voor de lekkerste bieren die direct uit de kelders van Stadsbrouwerij De Koninck komen.
Met mooi weer vertoef je van 1 april t.e.m. 30 oktober op de Rooftop Bar voor een verfrissend drankje of een zomerse lunch.

Het menu van Black Smoke

De gerechten van Black Smoke hebben een basis van Amerikaanse BBQ-tradities en hebben dat extra lokale sprankeltje in zich. De menukaart bestaat uit twee delen: de ‘Low & Slow’-gerechten zijn op lage temperaturen en op verschillende houtsoorten voor enkele uren lang gerookt. De ‘Hot & Fast’-gerechten zijn steak, vis en vegetarisch. Die laatste gerechten zijn op een Argentijnse wijze bereid.

Het pand van Stadsbrouwerij de Koninck huisvest naast Black Smoke ook tal van ambachtslieden die samenkomen in het menu van het restaurant. Zo starten we met beer-infused desembrood van ‘the Bakery’ met een ambachtelijk stukje gerookte kaas van ‘Van Tricht’. Het vlees wordt verzorgd uit de premium selectie van Luc de Laet’s ‘Butcher Store’. Een perfect match, als je het ons vraagt.

black smoke

Als voorgerecht proeven we de ‘Texan Brisket Tostada’, twee krokante maïstortilla’s met prime meat brisket met een adobo barbecue-saus en pittige salsa met limoen en avocado.

 black smoke

De ‘Duke of Berkshire Pork Belly Rib’ is een single cut van gerookte, dikbevleesde ‘Duke of Berkshire’-pork belly rib. Geglaceerd met Mc Chouffe bier en geserveerd met gerookte
maïscrème en cross & blackwell-style Mc Chouffe-saus.

Hotspot: Black Smoke, daar waar Amerika en Antwerpen elkaar ontmoeten

Onze smaakpapillen zijn direct wakker geschud. Dit is niet zomaar een barbecue-restaurant!

Kiezen uit de vele hoofdgerechten is moeilijk, want werkelijk álles klinkt hier goed. Maar geen nood: mocht je echt niet kunnen kiezen, ga dan voor de ‘Black’s BBQ Bonanza 2.0’ want dan krijg je dus alles! Gerookte kippendijen, Kansas City wet style ribs, worst en een royale portie pulled pork & brisket, runderwangen geserveerd met krokante aardappelwedges en coleslaw.

Hotspot: Black Smoke, daar waar Amerika en Antwerpen elkaar ontmoeten
Hotspot: Black Smoke, daar waar Amerika en Antwerpen elkaar ontmoeten

Van de sidedishes zijn de shawarma van gebrande bloemkool met vijfkruidenyoghurt, granaatappel en crumble van pinda’s en kroepoek en de in kolen gegaarde zoete aardappel, karamel van dadel, groene chili, citroen en krokante uitjes onze favorieten. Of de gegrilde aardpeer met zwarte lookmayo, bicky-uitjes, bosui en Beemster XO kaas.

Enfin, kiezen is lastig bij Black Smoke. Het zal dan ook niet bij een eenmalig bezoek blijven, want er is nog zoveel dat we willen proeven!

Hotspot: Black Smoke, daar waar Amerika en Antwerpen elkaar ontmoeten

Sfeer

Wanneer je restaurant Black Smoke binnenkomt heb je direct door: barbecue is niet voor watjes. Black Smoke is stoer en ruig met de nodige attitude. Dit is een restaurant waar ambacht en rock ‘n roll hand in hand gaan.
Voor vuur is hout nodig en Black Smoke heeft een hele wand vol met allerlei houtsoorten. Want elk soort vlees gaart (somt tot wel 18 uur lang!) het best op een ander soort hout. Zoals we al zeiden: dit is niet zomaar een barbecue-restaurant. Black Smoke is een ervaring die iedereen eens zou moeten beleven.

Hotspot: Black Smoke, daar waar Amerika en Antwerpen elkaar ontmoeten
Hotspot: Black Smoke, daar waar Amerika en Antwerpen elkaar ontmoeten
Foto’s: Erik Olivier

Black Smoke

Boomgaardstraat 1
2018 Antwerpen
Openingsuren keuken

Lunch: vrijdag en zaterdag van 12 pm – 2:30 pm
Brunch: zondag van 12 pm – 3 pm.
Diner: woensdag t.e.m. vrijdag van 6 – 10 pm, zaterdag en zondag 5- 10 pm.

Openingsuren bar

Woensdag, donderdag en zondag van 5:00 pm – 1 am.
Vrijdag en zaterdag van 5:00 pm – 2 am.

Lees ook:

Donderdag Veggiedag: gebrande bloemkool en nog meer van Black Smoke

Meer hotspots?

Hotspot: Wij willen naar Felfel, en snelsnel

Ontvang Culy nu ook in je inbox!



Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Hotspot: Black Smoke, daar waar Amerika en Antwerpen elkaar ontmoeten
Sluiten