Lai-Wah
Lai-Wah Hotspots 25 jan 2019

Bij dit restaurant in Nederland bepaal je via een veiling welke gerechten je eet

Een restaurant waar je via een veiling bepaalt wat je eet: dat is De Spijsveiling in Den Bosch. Hier geef je geen bestelling door aan de ober die je vervolgens je gerecht komt brengen. In restaurant De Spijsveiling gaat het er ietsje anders aan toe.

De Spijsveiling is ‘s werelds eerste pop-uprestaurant waar gerechten worden geveild. Dat betekent dat je gedurende de avond je ideale menu bij elkaar sprokkelt via een veiling.

Bij dit restaurant in Nederland bepaal je via een veiling welke gerechten je eet

Bieden op je favoriete gerechten

Waar je normaal gezien in een restaurant door de gastheer of sommelier wordt geholpen, is er in het pop-uprestaurant De Spijsveiling een veilingmeester aanwezig om je te voorzien van een heerlijke avond.

Hoe de avond eruitziet? Je wordt ontvangen met bubbels en iets lekkers. Daarna zal de veilingmeester aan het woord komen en wordt het bieden geslagen: de eerste gang wordt geveild. Er is genoeg lekkers voor iedereen, maar wat je eet, bepaal je dus aan de hand van het hoogste bod.

Gedurende de avond zijn er drie rondes waarin achtereenvolgens het voor-, hoofd- en nagerecht worden geveild. Op die manier sprokkel je je eigen menu bij elkaar.

Bij dit restaurant in Nederland bepaal je via een veiling welke gerechten je eet

De Spijsveiling: waar en wanneer?

De Spijsveiling vindt plaats op 14, 15 en 16 februari in de Mariakapel in Den Bosch. Voor € 90,- euro koop je een ticket via de de Spijsveiling. Daarmee ontvang je direct een veilingtegoed van hetzelfde bedrag, waarmee je vier gangen inclusief drank geserveerd krijgt. En hoe die gangen eruit zien, ligt natuurlijk volledig aan je eigen biedingen.

In het pop-up restaurant is plaats voor 80 gasten die mee kunnen doen met de veiling en het menu naar hun eigen hand kunnen zetten.

Eenmaal, andermaal …

Reageer op artikel:
Bij dit restaurant in Nederland bepaal je via een veiling welke gerechten je eet
Sluiten