Alice
Alice Recepten 7 okt 2019

Belgium meets USA: zo maak je Brusselse redvelvetwafels

De redvelvetcake komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. De cake wordt gekenmerkt door een rode kleur die ofwel met kleurstof ofwel met rode biet wordt gemaakt. Een paar jaar geleden maakte hij zijn intrede in België en intussen is ‘ie razend populair. Her en der duiken varianten op, maar wat als … we de Amerikaanse specialiteit zouden combineren met onze eigen heerlijke Brusselse wafels?

Kevin Is Cooking doet het alvast voor met deze Brusselse redvelvetwafels en dat is voor ons een winnende formule!

Foto: Kevin Is Cooking

Zo maak je Brusselse redvelvetwafels

  • Klop de roomkaas en de boter met een staafmixer op in een grote kom tot het een gladde massa is. Roer hier voorzichtig de poedersuiker onder en voeg dan het vanille-extract en de melk toe. Klop dit op tot het glazuur glad is en zet het even opzij.
  • Klop vervolgens de bloem, de suiker, het bakpoeder, de cacao en het zout op in een grote kom. Klop de karnemelk, de eieren, de vanille en het azijn samen op in een andere kom tot het een glad geheel is. Roer vervolgens de rode kleurstof hieronder. Voeg hier het mengsel met karnemelk aan toe en meng alles tot een zachte massa.
  • Verwarm het wafelijzer voor en smeer het in met boter. Giet dan ongeveer 1 pollepel van het beslag over het wafelijzer. Sluit het ijzer en laat het gesloten totdat de wafel een diepe rode kleur heeft en krokant is aan de buitenkant (dit duurt ongeveer 3 minuten).
  • Herhaal dit vervolgens voor het overige wafelbeslag en serveer het samen met het glazuur. Strooi er eventueel nog wat gehakte pecannoten over als finishing touch.

Benieuwd naar andere recepten om wafels te maken?

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Belgium meets USA: zo maak je Brusselse redvelvetwafels
Sluiten