Elyne
Elyne Recepten 1 sep 2019

Culy Homemade: baozi met een vulling van varkensvlees

Een baozi is een gestoomd broodje met een lekkere vulling. Het is een Chinees gerecht en wordt vaak gegeten als lunch of snack. Misschien kennen jullie het wel als een broodje bakpao…

Ken je de hit ‘broodje bakpao’ van The Opposites nog? Ja hoor, dat ging over deze lekkere baozi. Een baozi is een gestoomd broodje dat gevuld wordt met allerlei verschillende vullingen. Je kan het vullen met vlees, groentjes, vis of zelfs iets zoets. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wij geven je vandaag een receptje voor baozi’s met een vulling van varkensvlees.

Culy Homemade: baozi met een vulling van varkensvlees

De broodjes

Voeg de gist toe aan het kommetje warm water. Laat het zo’n 10 minuten doen.

Zeef de bloem, suiker en bakpoeder in een kom en voeg ook het zout toe. Meng dit met een mixer en giet ondertussen de kom water met gist erbij tot het deeg een bol begint te vormen. Als de bol te droog lijkt, voeg je wat extra water toe tot het een kneedbare klomp vormt. Blijf nu zachtjes kneden tot het deeg mooi zacht is.

Plaats het deeg in een kom die goed geolied is. Draai het deeg wat rond zodat er een laagje olie rondom heen zit.

Bedek nu met plastic folie en bewaar het zo’n 2 à 3 uur in een warme, tochtvrije ruimte. Je zal zien dat de deegbol dubbel zo groot wordt.

Culy Homemade: baozi met een vulling van varkensvlees

De vulling

Meng het varkensgehakt, de Chinese kool, lente-uitjes, sojasaus, sesamolie en sherry in een grote kom. Bak vervolgens in de pan.

De baozi

Strooi wat bloem over een bakplaat of over je werkblad en rol het deeg uit. Rol het deeg in een rechthoekige vorm met een dikte van ongeveer 4cm en snij nu in een 16-tal stukken.

Maak van de stukjes deeg kleine bolletjes en duw ze dan plat. Leg op het midden van de schijfjes deeg wat vulling. Duw de randen weer omhoog en vorm opnieuw bolletjes. Leg de baozi op kleine stukjes bakpapier en laat ze een halfuurtje rusten.

Culy Homemade: baozi met een vulling van varkensvlees

Vet nu een stoompan in met olie. Leg de baozi (met bakpapier) erin maar laat genoeg ruimte tussenin aangezien de baozi zullen uitzetten. Stoom zo’n 15 minuten. (Tip: wikkel een theedoek rond het deksel van je stoompot. Zo voorkom je dat de waterdamp begint te lekken op je baozi)

Zet na 15 minuten het vuur uit maar laat de baozi nog zo’n 5 minuutjes rusten in de pot. Nadien kan je ze er gewoon uithalen en meteen serveren.

Culy Homemade: baozi met een vulling van varkensvlees

Bekijk ook zeker dit lekkere receptje voor dumplings.

 

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: baozi met een vulling van varkensvlees
Sluiten