Inspiratie 4 mrt 2019 Britt

7 redenen waarom bananen gezond (én nuttig) zijn

Dat fruit gezond is, dat wist je al. En bananen zijn voor meerdere redenen een aanrader. Ze zijn niet enkel gezond, ze zijn ook nog eens nuttig! Hier 7 redenen waarom bananen gezond én nuttig zijn.

7 redenen waarom bananen gezond (én nuttig) zijn

1. Natuurlijke rem tegen maagzuur

Last van een beetje maagzuur? Laat de medicatie dan even voor wat het is en eet een banaan. Het kalmeert de maag en is als het ware een natuurlijke remmer tegen maagzuur. Normaal spreken we van an apple a day, maar in dit geval wordt het a banana a day.

2. Helpt tegen depressie

Dit gele fruit bevat de stof tryptofaan dat door het lichaam wordt omgezet in serotonine, het gelukshormoon. Vaak voel je je na het eten van een banaan een pak beter.

3. Verlaagt de bloeddruk

Een grote boosdoener voor een hoge bloeddruk is zout. Wanneer je te veel zout eet, verhoogt je bloeddruk aanzienlijk. Bananen bevatten veel kalium en dat houdt de negatieve werking van het zout tegen. Dus gaan met die banaan!

4. Goed voor de spijsvertering

Bananen zijn erg vezelrijk. Die vezels worden niet verteerd in de dunne darm en komen dus onverteerd in de dikke darm terecht. De bacteriën in de dikke darm zorgen ervoor dat er bepaalde stoffen vrijkomen die goed zijn voor jouw spijsvertering. Dus hoe meer bananen, hoe beter jouw toiletbezoekje.

5. Bananenschil vs. muggenbeet

Hebben de muggen jou de hele nacht aangevallen? Dan is er een simpel trucje om van die muggenbeten af te raken. Wrijf met de binnenkant van een bananenschil over de muggenbeten en je bent in no time van de jeuk en de zwelling af.

6. Weg met je kater

Was dat ene glas wijn toch eentje te veel? Drink dan de ochtend erna een bananenmilkshake met een vleugje honing. De combinatie van banaan en honing kalmeert je maag direct en herstelt je aangetaste bloedwaarden.

7. Je bent alerter

Dankzij de grote hoeveelheid kalium in bananen krijgen je hersenen een extra boost. Die zorgt ervoor dat je je beter kan concentreren en dat je alerter bent.

Meer weten?

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!Reageer op artikel:
7 redenen waarom bananen gezond (én nuttig) zijn
Sluiten