Jill
Jill Inspiratie 4 mrt 2018

Een bakvorm invetten? Dit is dé truc

Wil je een lekkere taart of cake bakken? Dan moet je je bakvorm invetten zodat je heerlijke baksel ook terug uit de taartvorm komt na het bakken. Een goede truc is om wat bloem in je ingevette bakvorm te doen. Maar er is nog een betere manier: suiker.

Geheime truc om een bakvorm in te vetten

Website Food52 snapt het probleem van ons, thuisbakkers. Een bakvorm invetten is een kunst: wanneer je te veel bloem gebruikt om je cakevorm in te vetten, krijg je een cake die er maar bleek uitziet aan de buitenkant en dat oogt niet mooi. Maar als je te weinig bloem gebruikt, vertikt je taart het om er (in haar geheel) uit te komen.

Er is een oplossing om dat dilemma te voorkomen: gebruik suiker in plaats van bloem. Suiker verbleekt de kleur van je cake niet en creëert ook nog eens een zoet, knapperig korstje rondom je baksel. Functioneel, mooi én lekker? Daar zeggen wij geen nee tegen!

bakvorm invetten met suiker

Een bakvorm invetten doe je zo

Dat klinkt allemaal goed en wel, maar hoe doe je dat nu precies? Heel gemakkelijk: je doet hetzelfde als wanneer je de bakvorm met bloem invet, maar je vervangt de bloem door suiker.

Vet dus je bakvorm of cakeblik eerst goed in met wat boter. Voeg dan een lepel suiker toe en tik zachtjes tegen de vorm aan tot de suiker in een gelijke laag over je bakvorm verdeeld is.

Zelfs als je met bakpapier werkt kan je suiker gebruiken om een krokant korstje te maken. Je bekleedt dan gewoon eerst het bakblik met het bakpapier. Daartegen maak je dan het boter-suiker laagje. Een mooi, krokant korstje gegarandeerd!

Ben je in een creatieve, experimentele bui? Voeg dan kruiden die je lekker vindt toe aan de suiker. Met wat kaneel, zout, cacaopoeder of anijs (voor de liefhebber) kan je niet veel fout doen. Veel bakplezier!

bakvorm invetten met suiker
Reageer op artikel:
Een bakvorm invetten? Dit is dé truc
Sluiten