Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 25 sep 2018

Culy Homemade: Aziatische kippenvleugels

Lekker als snack of met een dampende kom Jasmijnrijst en een Oosterse salade: Aziatische kippenvleugels.

Vijfkruidenpoeder

De Aziatische toets voor deze kippenvleugels krijg je onder andere door vijfkruidenpoeder in de marinade te strooien. Dat is een Chinees kruidenmengel van kaneel, steranijs, kruidnagel, venkelzaad en peper. Het bevat niet alleen zoet, maar ook de smaken zout, bitter en umami (best omschreven als ‘hartig’). Je kunt het tegenwoordig gewoon bij de supermarkt kopen.

Zo maak je Aziatische kippenvleugels

Verhit de oven tot 200 graden.

Schenk alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom en roer goed door. Doe de kipkluifjes erbij en bedek met de marinade. Leg de kip in een ovenschaal en bak 20 tot 30 minuten tot de kip goudbruin en gaar is.

Bestrooi met de sesamzaadjes en peterselie en serveer met zoete chilisaus.

Je kunt de kippenvleugels eten met gekookte rijst en allerlei groentjes, net welke je lekker vindt of wat je in huis hebt. Rooster bijvoorbeeld in stukken gesneden en met sesamolie ingesmeerde paksoi in een grillpan. Met een blikje mais en wat koriander door de rijst maak je een snelle rijstsalade.

Of serveer er een snelle Aziatische komkommersalade bij.

Culy Homemade: Aziatische kippenvleugels

Vergeet de serviettes niet!

Nog meer recepten met kip

Thaise kippenvleugeltjes met koriander
Kip met knoflook uit de oven
Cordon bleu met kip en mozzarella

Reageer op artikel:
Culy Homemade: Aziatische kippenvleugels
Sluiten