Lai-Wah
Lai-Wah Inspiratie 5 mrt 2019

Avocadowater: klinkt vies, is het niet

“Een glaasje avocadowater, alstubieft.” Dat heb je vast nog nooit iemand horen zeggen. Avocadowater klinkt vies, is het niet!

Er is een reden dat niemand ooit om een glaasje avocodawater heeft gevraagd. Want kom op: dat klinkt toch allesbehalve smakelijk? We hebben geprobeerd om dit groene drankje een andere naam te geven, maar verder dan ‘gepureerde avocadodrank’ of ‘ja, het is groen, maar drink het, want het is echt heel lekker, beloofd’ kwamen we niet.

Avocadowater: klinkt vies, is het niet

Dat gezegd hebbende: wanneer je erover nadenkt is een drankje met avocado eigenlijk niet heel vreemd. Ten eerste: avocado is fruit. Wanneer goed rijp is het een zoet stuk fruit dat door het vetgehalte een romige structuur krijgt wanneer je ‘m in de blender steekt. Zoals een banaan. Klinkt al beter, niet?

Voeg daar nog limoensap, ijskoud water, ijsblokjes en suiker aan toe en het klinkt al stukken aantrekkelijker om een glaasje avocadowater naar binnen te gieten. Nu ja, dat haalde ons over de streep. Ja, het is groen, maar probeer het eens. Het is echt heel lekker. Beloofd.

Schenk alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad geheel. Voeg nog wat extra water toe als het goedje te dik is.

Schol!

slimme tips om avocado’s sneller te laten rijpen

Nog meer avocodo

Ontvang Culy wekelijks in je mailbox

* indicates required


Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Avocadowater: klinkt vies, is het niet
Sluiten