Liselotte
Liselotte Recepten 21 jan 2018

Auberginerolletjes met spinazie en mozzarella

Deze auberginerolletjes met spinazie en mozzarella zijn perfect als veggie-onderdeel van een diner of buffet. Maak dit gerecht ruim van tevoren, zodat je het alleen nog maar moet opwarmen als je gasten arriveren. Geloof ons, ze zullen bij iedereen in de smaak vallen. Lekker met knapperig (stok)brood. 

Start met de tomatensaus. Snipper de ui en hak een teentje knoflook fijn. Hak ook de basilicum (steeltjes en de blaadjes) fijn. Verwarm een scheutje olijfolie in een braadpan op laag vuur. Fruit hierin de ui met de knoflook en basilicum.

Breng op smaak met peper en zout en voeg de passata toe. Breng aan de kook en laat een half uur pruttelen. Proef en voeg eventueel wat extra zout, peper of een beetje suiker toe, om de saus in balans te brengen.

Ontdooi de spinazie. Snijd ondertussen de aubergines in de lengte in plakken van een kleine centimeter dik. Besmeer met een klein beetje olijfolie en verwarm een grillpan op hoog vuur. Grill hierin de aubergineplakken aan beide kanten en kruid met peper en zout.

Hak het tweede knoflookteentje fijn. Meng met de spinazie, het ei, de ricotta en de Parmezaanse kaas. Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm je oven voor op 200 graden. Giet de saus in een ovenschaal. Leg in het midden van elke plak aubergine een lepel van de spinazievulling en rol op. Leg de auberginerolletjes in de saus. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de auberginerolletjes. Garneer met extra Parmezaanse kaas en zet een half uur in de oven.

De auberginerolletjes zijn klaar als ze goed warm zijn vanbinnen en de kaas goudbruin is gekleurd.

Auberginerolletjes met mozzarella en spinazieAuberginerolletjes met mozzarella en spinazie
Reageer op artikel:
Auberginerolletjes met spinazie en mozzarella
Sluiten