Recepten 20 apr 2019 Paulien

Culy Homemade: vegetarische dip van gepofte aubergines

Deze auberginedip mag van ons een vaste waarde worden op feestjes. Lekker rokerig dankzij het poffen in de oven, maar toch fris door de citroen en feta. De overschot, als die er is, kan je de volgende dag bij je ontbijt nog opsmullen.

Gepofte aubergines

Verwarm de oven voor op 180°C. Was de aubergines en snij ze doormidden. Pel ook alvast de teentjes look en pers ze.

Bestrijk elke helft aubergine met olijfolie en kruid met za’atar, peper en zout en de geperste knoflook. Pak ze dan stevig in met aluminiumfolie, zodat er geen lucht meer bij kan.

Leg ze dan 30 à 45 minuten in de oven van 180°C.

Als je een nog rokerigere smaak wil, kan je ze ook nog even branden in een gasvlam of pof ze op de barbecue.

Auberginedip

Haal het auberginevlees uit de schil en hak het fijn. Meng het in een kom met de fetakaas, de bladpeterselie en de olijfolie.

Kruid het geheel met zout en peper. Peper uit een molen maakt het nog lekkerder. Vergeet zeker niet te proeven.

Doe het mengsel in een mooi kommetje en doe er een paar toefjes yoghurt op. Werk af met nog wat zwarte peper, rasp van citroen, sesamzaadjes en zout. Druppel eventueel nog wat olijfolie over en klaar is de auberginedip

Serveer het met Marokkaans brood of maak het wat gezonder en snij er wat radijsjes bij.

auberginedip

Nog meer recepten met aubergines?

 

Reageer op artikel:
Culy Homemade: vegetarische dip van gepofte aubergines
Sluiten