Paulien
Paulien Diner 10 aug 2019

Viva Vegan: Arabische tajine met veel kruiden

Een vegan recept boordevol smaak en lekker gezond. Je maakt het in een tajine dus dat ziet er altijd prachtig uit op tafel. En door de vele kruiden en specerijen die je gebruikt, gaat je huis ook nog eens heerlijk ruiken.

 

 

Arabische tajine

Zo maak je de arabische tajine

Verwijder de schil en de pitten van de pompoen en snijd hem in kleine stukjes. Verwarm de olie in een tajine. Pel de uien en snijd ze in ringen. Pel en pers de knoflook. Fruit ze samen 2 minuten in de tajine.

Voeg de pompoen, rozijnen, kaneel en ras el hanout toe. Roer alles goed door elkaar en bak het nog 4 minuten. Giet er 750 ml water bij en breng dat aan de kook.

Zet het vuur laag, leg het deksel op de tajine en laat het gerecht ongeveer 25 minuten zachtjes stoven; roer het elke 5 minuten even door. Bereid intussen de couscous volgens de instructies op de verpakking. Rooster het sesamzaad in 2 minuten goudbruin.

Roer de kikkererwten door de tajine en stoof ze 10 minuten mee op laag vuur. Schep de couscous door de tajine en serveer met de peterselie, het sesamzaad en de amandelen.

Geen tajine in huis? Je kunt dit recept ook in een diepe pan maken.

 

Arabische tajineNog meer vegan recepten

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Viva Vegan: Arabische tajine met veel kruiden
Sluiten