Paulien
Paulien Dessert 31 aug 2019

Culy Homemade: appelflappen met amandelkrokant

Het is zo simpel en toch, aan een goede appelflap kan niemand weerstaan. Je krijgt er een heerlijk warm gevoel van en de combinatie met vanille-ijs is niet te versmaden. Het amandelkrokantje zorgt ervoor dat ze er lekker feestelijk uitzien en zo smaken ze nog beter.

 

Appelflappen met amandelkrokant

Appelflappen met amandelkrokantje

Verwarm de oven voor op 185 graden.

Snijd 10 cirkels uit het bladerdeeg van ongeveer 12 centimeter doorsnede. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld een koeksteker of een martiniglas en snijd met een mesje langs de rand. Leg 5 van de bladerdeegrondjes op een bakplaat met bakpapier.

Meng de suiker met de kaneel en schep de blokjes appel erdoorheen. Leg kleine hoopjes appel in het midden van de plakjes bladerdeeg. Pas op dat je niet te veel vulling in de appelflappen probeert te proppen, want dan heb je kans dat ze gaan scheuren of dat de vulling eruit loopt tijdens het bakken. Maak de randjes van de cirkels nat met wat water.

Dek af met de overige 5 rondjes bladerdeeg en druk de randjes goed aan met een vork.

Klop het eiwit los voor het amandelkrokantje en meng daarna met de suiker. Roer dan het amandelschaafsel erdoorheen tot je een egaal mengsel hebt. Schep het met een lepel bovenop de appelflappen en druk het eventueel een beetje aan met je vingers.

Bak de appelflappen in 25 tot 30 minuten goudbruin in de hete oven. Serveer met wat poedersuiker erover.

Appelflappen met amandelkrokant

 

Nog meer lekkere recepten met appel

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: appelflappen met amandelkrokant
Sluiten