Paulien
Paulien Inspiratie 8 feb 2019

Alles wat je moet weten over de laatste nieuwe vleesvervanger jackfruit

Jackfruit is de favoriete vleesvervanger van vele vegetariërs en veganisten. Als je het juist klaarmaakt ziet het eruit als vlees en smaakt het ook er ook naar. Maar toch is het fruit. Wij vertellen je graag alles over deze nieuwkomer.

Wat is jackfruit?

Jackfruit groeit aan de nangkaboom, die vind je voornamelijk terug in India. De vruchten kunnen gigantisch groot worden, tot maar liefst een meter groot. Ze zijn een beetje peervormig en rond en ze zijn bedekt met kleine stekeltjes. Wanneer je de verse grote vrucht opensnijdt, zie je een gelig vruchtvlees en verschillende lange zaden.

jackfruit

Naar wat smaakt jackfruit?

Het vruchtvlees van de jackfruit smaakt vrij neutraal en licht zoet. Daarom kan je het dus makkelijk marineren en een andere smaak geven. De textuur van het vruchtvlees is draadjesachtig, waardoor het heel erg lijkt op stoofvlees.

jackfruit

Waar koop je het?

In de meeste winkels die de vrucht verkopen, wordt het verkocht in blik. Je hebt jackfruit met siroop voor zoete bereidingen, maar dus ook op zout water voor de hartige gerechten. In Oosterse supermarkten kan je ze soms zelfs vers kopen.

Jackfruit

Hoe maak je het klaar?

Als je de jackfruit als vleesvervanger wil gebruiken, koop je dus best de variant die bewaard wordt in zout water. Snij eerst de harde stukjes van het vruchtvlees. Snij die harde stukjes fijn en trek het zachte vlees met een vork uit elkaar, zodat je losse draadjes krijgt. Marineer het dan in je favoriete marinade, of kruid met je lievelingskruidenmix. Stoof de draadjes in een pan. Als je van knapperig houdt, kan je na het stoven het ‘vlees’ nog even in de oven stoppen. Makkelijk toch?

jackfruit

Probeer het eens uit met deze recepten

Vervang dan wel het vlees in de ingrediëntenlijst door jackfruit.

Bron: VivaLasVegas

 

Reageer op artikel:
Alles wat je moet weten over de laatste nieuwe vleesvervanger jackfruit
Sluiten