Donderdag Veggiedag: tagliatelle met prei en gedroogd eekhoorntjesbrood

Een ideaal vegetarisch gerechtje voor een regenachtige, gure herfstdag: tagliatelle met prei en eekhoorntjesbrood.

Gedroogd eekhoorntjesbrood

Gedroogd eekhoorntjesbrood, of porcini zoals de Italianen zeggen, geven dit gerecht een volle en aardse smaak. Je weekt ze ongeveer 20 minuten in kokend water zodat ze zacht genoeg zijn om te verwerken. Gooi het weekvocht niet weg, maar schenk het bij je saus voor extra smaak.

Het recept voor tagliatelle met prei en gedroogd eekhoorntjesbrood

Week de paddenstoelen 20 minuten in het warme water. Knijp ze daarna goed uit en hak fijn. Bewaar het weekvocht.

Verhit in een grote pan met dikke bodem de olijfolie en boter op middelhoog vuur. Bak hierin de knoflook, prei, gedroogd eekhoorntjesbrood en de rest van de kruiden gedurende 2 minuten.

Schenk de wijn, de bouillon en het weekvocht van de porcini erbij en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.

Laat op zacht vuur 25-30 minuten pruttelen met deksel op de pan.

Kook ondertussen de tagliatelle al dente in ruim water met zout zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en schep direct door de saus.

Serveer de tagliatelle met prei en gedroogd eekhoorntjes zeker met wat Parmezaanse kaas.

Donderdag Veggiedag: tagliatelle met prei en gedroogd eekhoorntjesbrood

Meer leuke content? Like ons op Facebook