Lai-Wah
Lai-Wah Inspiratie 11 jul 2019

7 smakelijke toppings voor op focaccia

In bijna elke supermarkt kun je tegenwoordig kant-en-klare focaccia kopen. Om ze wat op te fleuren en als maaltijd te kunnen serveren, toppen wij ze meestal met verschillende ingrediënten. Dit zijn onze favoriete combinaties. 

In principe kun je er ongeacht de topping voor kiezen om de ingrediënten mee te bakken in de oven of juist ‘rauw’ toe te voegen. Wil je de focaccia liever zelf maken?  Zo maak je zelf focaccia met véél kruiden

7 x smakelijke toppings voor op focaccia

Paddenstoelen & Parmezaan

Smoor een mix van paddenstoelen in wat boter en breng op smaak met voldoende peper en zout. Fruit eventueel een ui en teentje knoflook mee, en top je focaccia met het paddenstoelenmengsel en Parmezaanse kaas. Ook lekker met rucola.

Caprese

De nummer 1 klassieke combinatie uit bella Italia is onze favoriet caprese. Het liefst in combinatie met zoete kleine trostomaatjes, veel verse basilicum, eventueel nog een rode ui in flinterdunne ringen, maar zeker met buffelmozzarella.

Wil je er echt een feest van maken? Gebruik dan burrata.

7 x smakelijke toppings voor op focaccia

Ui & balsamico

Bak voor deze variant je focaccia zoals je normaal zou doen, en stoof ondertussen een paar witte uien in ringen gesneden. Breng op smaak met peper, zout en tijm, en blus af met balsamico-azijn.

Top je focaccia met het uienmengsel en geniet!

Cherrytomaatjes, olijven, feta en rode ui

Deze variant is geïnspireerd op de Griekse salade. Lekker fris en daardoor ideaal voor tijdens een zomerse avond of barbecue.

Vijgen

Verse vijgen zijn altijd een goed idee. Combineer eventueel met Parmaham of blauwe kaas en laat ze lekker zacht worden in de oven.

7 x smakelijke toppings voor op focaccia

Salami en ingelegde pepers

Voor een pittige variant neem je salami (in stukjes voor het bakken of in dunne plakjes na het bakken toegevoegd), samen met ingelegde (groene) pepers. Fris en pittig!

Peren, blauwe kaas en walnoten

Blauwe kaas; you either love it or hate it. Wij zijn er zot van en samen met verse peren (lekker meebakken in het deeg), honing en walnoten is het een ware traktatie.

7 x smakelijke toppings voor op focaccia

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
7 smakelijke toppings voor op focaccia
Sluiten