Lai-Wah
Lai-Wah Hotspots 12 jan 2018

6x de lekkerste burgers van het land

Burgers: you gotta love ’em! Fijn dat je tegenwoordig in elke stad wel een hamburger hotspot kunt vinden. Maar waar eet je nu de lekkerste burgers van het land? Culy maakte een een lijstje van de beste plaatsen voor een succulente burger.

1. Ellis Gourmet Burger – België

Een van de bekendste burgerresto’s van ons land. Inmiddels is Ellis Gourmet Burger ook neergestreken in diverse steden bij onze noorder- én zuiderburen. Op het menu staan seizoensburgers, classic, veggie, tribute en signature gourmet burgers. Als sidedish kies je onder meer uit coleslaw, gegrilde maïskolf met hoeveboter of versgemaakte frietjes. No carbs? Bestel dan de skinny gourmet burger: alle gourmet burgers zijn nu namelijk ook verkrijgbaar zonder broodje.

Ellis Gourmet Burger vind je verspreid over heel Vlaanderen.

Lekkerste burger van het land
Bron: Facebook

2. Jack Premium Burgers – Gent & Kortrijk

Bij Jack Premium zijn alle burgers gemaakt van kwaliteitsvlees afkomstig van runderen die grazen in de buitenlucht van België of van vrije-uitloopkippen. De veggieburgers komen van La Vie est Belle, grootfabrikant in vegetarische burgers. Alle burgers worden geserveerd op een langs vier zijden geroosterd speltbroodje. Je geniet van je burger in een gezellig houten interieur met rustige achtergrondmuziek en allervriendelijkst personeel.
Hoek Vlasmarkt/Oude Schaapmarkt, Gent
Grote Markt 21, Kortrijk
Groenplaats 16, Antwerpen
Jack Premium Burgers

Honger? Kom gezellig genieten van een heerlijke burger! ? by @anoukverniers ?? #jackpremiumburgers

A post shared by JACK Premium Burgers (@jackpremiumburgers) on

3. Il Cardinale – Mechelen & Lier

Deze burgerbar is geïnspireerd op het aartsbisschoppelijk paleis in Mechelen. Neem plaats naast de muur vol Mariabeeldjes en bestel hemelse burgers als de Oh my god, Holy guacamole of de Baby Jesus. Wil je zelf je burger samenstellen, ga dan voor de Selfie. Recent opende Il Cardinale ook een vestiging in Lier. Thank God for burgers!

Wollemarkt 22-24, Mechelen
Zimmerplein 7, Lier
Il Cardinale

Lekkerste burger van het land

4. Manhattn’s – Brussel & Antwerpen

Waan je even in Manhattan en in New Yorkse sferen. Bestel aan de toog, zoek een tafeltje en haal je Empire cheeseburger, met Belgische frietjes, slaatje en homemade icetea af wanneer alles klaar is. Je kunt zelfs de cuisson van je burger kiezen.

Avenue Louise 164, Brussel
Rue Henri Maus 39, Brussel
Groenplaats 1, Antwerpen
Manhattn’s

Lekkerste burger van het land

5. Paul’s Boutique – Antwerpen en Lier

De eerste Paul’s Boutique werd gestart door twee broers in Ieper. Toen een van de broers naar Antwerpen vertrok, kon een vestiging in de koekenstad niet uitblijven. Hier proef je van burgers gemaakt met verse ingrediënten en een speciale secret homemade saus. De naam is afgeleid van het gelijknamige album van de Beastie Boys. Met burgers als de Clash cheeseburger en de Kid Creole zie je de liefde voor legendarische muziek ook terugkomen in het menu.

Boterstraat 21, Ieper
Nationalestraat 100, Antwerpen
Paul’s Boutique

Be a part of our family ❤️ #burgers #paulsboutique #lekker #antwerpen #family #love

A post shared by Paul's Boutique Antwerpen (@paulsboutiqueantwerpen) on

6. Burger Folie – Leuven

De beste burgers van Leuven en omstreken eet je bij Burger Folie. De hamburgers worden er gemaakt van Charolais-vlees en luisteren naar namen als The double dekker, The Hangover (alleen voor lunch), The sunshine chicken of The veggie delight. Binnenkort naar Leuven dus!

Muntstraat 4, Leuven
Burger Folie

Nom nom nom…? #burgerfolie #leuven #foodie

A post shared by Laura Van Raemdonck (@lauratjevr) on

Reageer op artikel:
6x de lekkerste burgers van het land
Sluiten