Alice
Alice Inspiratie 3 dec 2019

Weg stress! Deze 5 kerstgerechten kun je nu al klaarmaken

Wij op de Culy-redactie kunnen niet wachten tot we onze eerste kerstcadeautjes mogen openmaken en we gezellig met vrienden en familie kunnen tafelen. Toch gaat de drukke kerstperiode ook altijd gepaard met de nodige dosis stress. Wij helpen jullie alvast om de paniek- en angstaanvallen in de keuken te beperken want deze gerechten kun je gewoon nu al klaarmaken. Zo heb je tijdens kerst zelf nog wat extra tijd om je pakjes te bewonderen.

Chocoladecake

Niet elke chocoladecake kun je zomaar invriezen, maar deze rollade van chocolade is het ideale gerecht om op voorhand klaar te maken. Eens je de cake hebt gemaakt, werk je af met de romige vulling, rol je het geheel op en leg je de rollade op een plaat/bord in de diepvries totdat ‘ie hard is.

Als de rollade eenmaal hard is, kun je de cake gemakkelijk in een diepvrieszak steken en invriezen. Het enige dat je dan nog op kerstavond of -dag hoeft te doen, is de cake enkele uren voor je ‘m wilt opdienen uit de diepvries halen. Werk dan af met rode vruchten of nog wat bloemsuiker et voilà!

kerstgerechten
Foto: Belga Image/Foodcollection

Sauzen of vullingen

Veenbessensaus, jus of saus voor bij het vlees kun je ook erg gemakkelijk invriezen. Vries in als ijsblokjes en ontdooi ze in de ijskast een avond voor je ze nodig hebt. Gemakkelijker kan haast niet, toch?

kerstgerechten
Foto: Belga Image/Foodcollection

Groentjes

Ook bepaalde groenten of aardappelen kun je gemakkelijk op voorhand klaarmaken.

Kook de aardappelen die je later wilt roosteren even voor (ongeveer 5 minuten), laat ze uitlekken en daarna afkoelen. Je kunt hetzelfde doen met potato wedges, wortelen of pastinaak (deze groenten hebben maar 3 minuten nodig), laat ze ook weer even uitlekken en afkoelen.

Zelfs spruitjes kun je gemakkelijk op voorhand al klaarmaken. Kook ze voor 2 minuten, laat ze uitlekken en spoel ze dan af onder koud kraantjeswater, zo behouden ze hun mooie groene kleur. Opnieuw goed laten uitlekken en invriezen in potjes of diepvrieszakjes.

kerstgerechten
Foto: Belga Image/Foodcollection

Mince pie

Vier je Kerst echt op z’n Engels? Dan mogen deze mince pies zeker niet ontbreken! Mince pies zijn een vaste waarde op het kerstdiner in Engeland. Het zijn kleine cakejes bestaande uit een lekker krokant deeg, gedroogd fruit en cognac.

Je maakt de mince pies gewoon klaar, vriest ze in en wanneer je ze nodig hebt, haal je ze uit de vriezer en bak je ze af in de oven. Werk daarna nog even af met poedersuiker.

kerstgerechten
Foto: Belga Image/Foodcollection

Meer lekkere kerstrecepten

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Weg stress! Deze 5 kerstgerechten kun je nu al klaarmaken
Sluiten