Inspiratie 5 mrt 2019 Britt

5 fouten die je maakt met je diepvriezer (en hoe je ze oplost)

De diepvriezer is je beste vriend. Hij houdt je favoriete ijs koel voor  je Netflixavond en die pizza’s wanneer je geen zin hebt om te koken. Hier zijn acht grote fouten die je snel moet afleren, als je extra lang van je ingevroren snacks (en je diepvriezer) wil genieten.

1. Je laat de diepvriezer te warm worden

Als er iets is wat een diepvriezer niet hoort te zijn, dan is het warm. Kijk dus zeker na of je diepvriezer op de koudst mogelijke stand staat. Sluit de deur ook zo snel mogelijk wanneer je iets uit de vriezer neemt. Dat bespaart je heel wat verloren energie.

2. De diepvriezer is te vol (of te leeg)

Niet te veel, niet te weinig. In je vriezer moet een gemiddelde hoeveelheid eten liggen, want anders heeft dit een invloed op de kwaliteit van het eten en het energieverbruik van de diepvriezer. Als er te weinig eten ligt, zal de diepvriezer meer energie moeten verbruiken om het eten koel te houden. Als er te veel eten in ligt, is er te weinig luchtdoorstroming. Dat maakt het ook moeilijker om het eten langer goed te houden.

3. Het eten is niet correct verpakt

Hoeveel moeite je ook doet bij het verpakken, soms kan je niet voldoende lucht wegkrijgen. Als gevolg krijg je grijsbruine plekken op het eten, maar het eten is nog steeds eetbaar. Om een goede smaak te behouden, kan je best de plekken verwijderen.

Stop je diepvrieszak ook niet te vol met eten, want dan heeft het voedsel te weinig plaats om uit te zetten. Wees maar zeker dat ontploffingen in de diepvriezer niet aangenaam zijn.

4. Je vriest vers fruit niet in

Een fruitige smoothie in de ochtend. Klinkt goed, toch? Om ervoor te zorgen dat het fruit na een nacht niet gaat samenklonteren, kan je het best in de diepvriezer bewaren.

5. Je wacht te lang om eten in te vriezen

Het is niet echt een taak om van te juichen, maar het is wel een hele belangrijke. Zodra je thuiskomt van de winkel (of wanneer je gedaan hebt met eten en nog over hebt) moet je zo snel mogelijk de diepvriezer vullen. Als je te lang wacht, kan je alles net zo goed direct in de vuilbak gooien. Het excuus ‘ik doe dat straks wel’ mag je dus helaas nooit gebruiken.

Bron: Kitchn

Meer tips nodig?

Reageer op artikel:
5 fouten die je maakt met je diepvriezer (en hoe je ze oplost)
Sluiten