5 culinaire hotspots voor een dagje Gent

Gaan shoppen met je mama, een dag op pad met je girl squad of een romantisch uitje met je lief? Topplan, maar van zo’n lange dag in de stad krijg je weleens een hongerke. Wij selecteerden 5 culinaire hotspots voor een dagje Gent.

Oats Day Long

Bij Oats Day Long tillen ze havermout naar een hoger niveau, waardoor je het de hele dag door wilt eten.

La Vie en Prose

Zin in koffie? Bij La Vie en Prose wordt je voorzien van een dosis caféine terwijl je rondstruint in een allerschattigste winkel vol boeken, kaartjes, brieven en juweeltjes.

Potatolicious

Het zal niemand nog verbazen: patatjes blijven een gevestigde waarde in ons eetpatroon. Gepoft, gekookt, in een salade of omgetoverd tot friet: met aardappelen kun je alle kanten op. En dat hebben ze bij Potatolicious goed begrepen.

Bodo

Hoeft het voor jou allemaal niet te ingewikkeld (lees: hipster) en geniet je nog het meest van gewone Vlaamse kost? Bij Bodo proef je klassiekers als rundsbitterballen, asperges à la flamande, konijn met pruimen en ‘een soort van kaastaart’. En als het menu je niet overtuigt, doet de locatie dat wel, want je hebt zicht op het water en het Gravensteen.

De Post

Naast winkels als Men At Work, Sissy-Boy en Skins Cosmetics vind je is het prachtig historische postgebouw ook een vestiging van Le Pain Quotidien. En oké, die vind je in zowat elke grote stad, maar je bestelt dat lekkere ontbijt of die gezonde lunch niét overal in een statig pand als dit.

Of ga je liever naar Hasselt? Culinaire citytrip Hasselt: van ontbijt tot diner

Ontvang Culy wekelijks in je mailbox

* indicates required


Meer leuke content? Like ons op Facebook