Nancy
Nancy Inspiratie 15 okt 2019

5 onverwachte combinaties met miso (van popcorn tot spruitjes)

Iedereen heeft wel eens gehoord van umami, onze vijfde basissmaak die onder andere aanwezig is in gerechten met miso. Misosoep is wellicht het meest bekend, maar aangezien iets nieuws proberen altijd fijn is, vind je hier vijf onverwachte combinaties.

Miso is een soort dikke pasta die vooral in de Japanse keuken wordt gebruikt. Vooral de witte variant (ook wel shiro miso genoemd) is verrassend veelzijdig. Je koopt deze Japanse pasta bij de Aziatische supermarkt dus zet dit maar alvast op je boodschappenlijstje want onderstaande recepten zijn zeker de moeite waard!

Misopopcorn

Miso door je popcorn roeren is inmiddels een dikke hit onder foodbloggers. De verslavende smaak van deze Japanse pasta in combinatie met popcorn, maakt dit de go to snack voor een avondje Netflixen.

Probeer het eerst eens uit door miso te combineren met karamelpopcorn. Hiervoor verwarm je de karamel samen met een lepeltje van deze Japanse pasta. Maak af met wat (zwarte) sesamzaadjes eroverheen.

Mag het wat specialer zijn? Roer dan misopopcorn (die maak je door een theelepel witte miso door zachte boter te roeren) door je gepofte maïs. Bestrooi met shichimi togarashi (Japans zevenkruidenpoeder) en wat furikake (een kruidenmix van gedroogd zeewier, sesamzaadjes, gedroogde wasabiwortel, bonitoflakes, zout en ve-tsin).

View this post on Instagram

Spicy and sweet #furikake #chiliflake #kettlecorn ($7) at Roy Choi's #AFrame (before the waiter dumped it all on the table for munching) #hungryinLA #hungryintaipeila #popcorn #furikakepopcorn #roychoi

A post shared by Joan (@hungryintaipei) on

In combinatie met hummus

Wij kunnen elke dag wel hummus eten (en dat doen we ook!). Maar wil je eens een keer iets anders proberen? Voeg dan de volgende keer dat je verse hummus draait in de keukenmachine net zoveel witte miso toe als tahini (sesampasta). Mmmh!

Bloemkool met een Japanse twist

Om je vingers bij af te likken: geroosterde bloemkool met miso. Laat je inspireren door dit gemakkelijk recept voor geroosterde bloemkool.

View this post on Instagram

Miso with tobanjan cauliflower, so good! #cauliflower #vegan #veganfood #miso #misocauliflower #tobanjan #koreanchilipaste

A post shared by Sam Berlangieri (@sam.berl) on

Spruitjes

De bittere smaak van deze kleine kooltjes gaat perfect samen met het zoete van witte misopasta. Dit recept met spruitjes is heerlijk: halveer wat spruitjes en bestrooi ze met een mengsel van olijfolie, azijn, miso en zwarte peper. Verspreid de spruiten over een bakplaat en rooster ze 15 tot 20 minuutjes tot ze geroosterde randjes krijgen.

Avocadotoast

Probeer ook zeker thuis eens deze avocadotoast met een twist. Smeer wat geprakte avocado op verse toast en maak af met een puree van maïs met witte misopasta, wat nori en sesamzaadjes. Dit willen we wel voor ontbijt, lunch en diner!

View this post on Instagram

More from today's team tasting @auverscafe smashed Avocado, sweet corn miso and Nori #rhodes #sydney #sustainable #breakfast #lunch #sydneycafes #specialtyfood #spring #meetthelocals #specialtycoffee #sydneyeats @thorough_bakery #purplewheat #auvers @blackmarketroasters #miso #avocado #avocadotoast #goodfood #fermented #handslaneconsulting #newcafe @willclintan @sydneybrunchcrawler @urbanlistsyd @broadsheet_syd

A post shared by Matt Rothman (@handslane) on

Meer recepten met miso:

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
5 onverwachte combinaties met miso (van popcorn tot spruitjes)
Sluiten