Lissa
Lissa Inspiratie 17 mrt 2019

8 zoete traktaties voor St. Patrick’s Day die je nu wil maken (en eten)

Happy St. Patrick’s Day! Vandaag is het dé Ierse nationale feestdag. Daarom kleurt Culy voor een dag groen en brengen we Ierland naar jouw keuken. Want zoals ze daar zo mooi zeggen: a good recipe is like a four leaf clover, hard to find but lucky to have. Op het menu: 8 zoete traktaties voor St. Patrick’s Day.

1. Ierse aardappelsnoepjes

zoete traktaties - Ierse aardappelsnoepjes

St. Patrick’s Day zonder aardappel-look-a-likes is geen St. Patrick’s Day. Deze Ierse aardappelsnoepjes bestaan uit witte gesmolten chocolade en walnoten. Om het af te maken zijn de snoepjes gerold in een mengsel van cacao en kaneel.

2. Klaverpretzels

zoete traktaties - klaverpretzels

Deze pretzels zijn enorm lekker én heel gemakkelijk te maken. Dompel de mini-pretzels onder in een groene glazuurlaag of groene gesmolten chocolade en plak ze aan elkaar. Je kan ze eventueel ook afwerken met groene smarties in het midden.

3. Regenboogsnoepjes

zoete traktaties - regenboogsnoepjes

Regenbogen fleuren je dag op. En deze lekkere regenboogsnoepjes nog meer. Ze bestaan uit witte chocolade, gecondenseerde melk en veel verschillende kleurstoffen in gelvorm. Maak er uitgerekend vandaag een super leuke St. Patrick’s-party van met deze regenboogjes.

4. Ierse Baileys-snoepjes

zoete traktaties - Ierse Baileys-snoepjes

St. Patrick’s Day vieren zonder Baileys, dat is not done. Daarom stellen wij je voor: lekkere Baileys-snoepjes gemaakt van boter, room, witte gesmolten chocolade en gesmolten marshmallows.

5. Matcha groene thee-truffels

zoete traktaties - Matcha groene thee truffels

Groene thee is misschien geen typische drank om op St. Patrick’s Day te drinken, maar het geeft de truffels wel de iconische groene kleur. Gemaakt van matchapoeder, room, witte chocolade en boter, smaken deze truffels overheerlijk. Je kan ze als kubusjes, bolletjes of welke vorm dan ook serveren.

6. Truffels met munt

zoete traktaties - truffels met munt

Deze truffels zijn zacht, crèmerig en heel verfrissend door de munt. De groene chocolade lijnen over de truffels kan je eventueel vervangen door een muntblaadje.

7. Klaversnoepjes

zoete traktaties - klaversnoepjes

Deze snoepjes zijn gemaakt van room, suiker, witte gesmolten chocolade, marshmallowcrème, muntextracten en groene kleurstof. Je kan de bovenkant van de snoepjes ook  versieren met glazuren klavertjes of gouden parelsuiker.

8. Regenboogkoekjes

zoete traktaties - regenboogkoekjes

Als dit niet het makkelijkste recept voor St. Patrick’s Day is, weten wij het ook niet meer. Smelt witte chocolade, dompel er de 24 sandwishkoekjes (zoals macarons of Oreokoekjes) in en maak af met gekleurde bolletjes of smarties. En voilà, je bent in 5 minuten helemaal klaar voor St. Patrick’s Day.

Geniet van de lekkere zoetigheden op deze groene dag!

Ontvang Culy nu in je inbox!The Spruce Eats

Reageer op artikel:
8 zoete traktaties voor St. Patrick’s Day die je nu wil maken (en eten)
Sluiten